Lua Lomi

Lua Lomi is een totale lichaamsmassage bedoeld om je spieren te openen, ruimte in je lijf te creëren en stijfheid uit je spieren en pezen te verdrijven. Wil je deze stevige massage ook ervaren?

Lua Lomi

Heb je behoefte aan een stevige energieke massage?

Dan is LUA LOMI iets voor jou!

LUA LOMI is een totale lichaamsmassage bedoeld om je spieren te openen, ruimte in je lijf te creëren en stijfheid uit je spieren en pezen te verdrijven. Met behulp van beweging (vuur inbrengen) in plaats van neerwaartse diepe druk, stimuleert het de doorbloeding op een manier die het hele lichaam naar stroming en diepe ontspanning beweegt. Deze zeldzame en unieke techniek  werkt door op en opent geleidelijk de diepste weefsellagen zonder het lichaam te belasten, hierbij wordt veel aandacht  besteed aan de benen, billen/heupen en rug.

Waar komt LUA LOMI vandaan?

LUA LOMI komt uit de traditie van Auntie Mary Gibson van Maui (een van de Hawaiiaanse eilanden) en komt voort uit de traditionele Hawaiiaanse vechtkunst (LUA). Deze unieke en zeldzame stijl van Lomi Lomi van Maui werd gebruikt om gewonde krijgers te behandelen zodat ze snel terug konden keren naar ‘t strijdtoneel. LUA LOMI is gebaseerd op de eeuwenoude martial arts, zoals die vroeger werd beoefend door de uitgekozen krijgers. Hiermee behandelden zij elkaars kwalen en blessures, die bij de strijd werden opgelopen. De stevige massage hielp hen om de volgende dag weer fit te zijn voor het slagveld.

Kumu Jimmy Quitan is de laatste die de kennis van LUA LOMI nog in zich draagt en is de laatste LUA LOMI practitioner die deze specifieke Lomi Lomi stijl vertegenwoordigt en doorgeeft aan zijn leerlingen.

Voorafgaande aan de massage nemen we even de tijd voor een (kennismaking)gesprek en de mogelijkheid om je op je eigen binnenwereld te richten. Na afloop van de behandeling is er tijd om rustig wat water of thee te drinken, stil te staan bij je ervaring van de massage en je aandacht geleidelijk aan weer wat meer op de buitenwereld te richten.

Reviews

Juul

Afgelopen week de Lua Lomi mogen ervaren. Het was zoals aangegeven een echt actieve, stevige, maar ook verwarmende massage die aan het eind een totale ontspanning gaf. Alles leek als het ware te gaan stromen, zonder mij echt actief te maken. Ik heb namelijk heerlijk geslapen nadien. Ondanks dat mijn schouders niet specifiek zijn gemasseerd, lijkt het dat mijn schouders wel duidelijk meer ontspannen zijn. Hier bouw ik makkelijk spanning op. Heerlijk!

Deze massage is denk ik inderdaad anders dan de ontspanningsmassages die de meeste mensen kennen. Stevig en actief zijn zeker de kernwoorden die de Lua Lomi omschrijven, maar ik zou het verwarmende (yange) effect er aan toe willen voegen. Zelf heb ik de massage vooral als prettig actief en heerlijk verwarmend ervaren en geniet er nog steeds van! Dankjewel!

Ria

Vrijdag mocht ik een Lua Lomi massage ontvangen van Mariël, wat een verrassing was dat. Ik had nog geen idee wat het inhield, maar had wel gelezen dat daardoor je spieren openen, het ruimte in je lijf creëert en stijfheid uit spieren en pezen verdrijft. Dat kon ik goed gebruiken, ik had al meer dan een week last van een zwaar gevoel in m’n hoofd en tussen m’n schouderbladen zat het best vast. 

De ontvangstruimte in de fijne ruimte bij Mariël is al ontspannend, ze stelt vragen m.b.t. je gezondheid voordat ze start om er zeker van te zijn dat de massage geschikt voor je is en legt uit wat ze gaat doen en wat het daarna voor reacties kan geven. Hierdoor ga je zelf de massage meer ontspannen in moet ik eerlijk zeggen, ik weet graag wat er gaat gebeuren en wat je kunt verwachten.

Lua Lomi was voor mij de massage op het juiste moment, je krijgt echt een vuur in je lijf gevoel, ze raakt punten aan waarbij ze bijv. met je kuiten bezig is en je tot het boven in je schouders/nek voelt en andersom. Zo voel je weer dat alles in verbinding staat met elkaar en “pijntjes” vaak op een andere plek zitten dan je verwacht. Nu, 2 dagen later, is het zware gevoel weg, ik merk dat alles weer doorstroomt en ik weer een heerlijk blij gevoel heb en daardoor weer letterlijk en figuurlijk, lekkerder in m’n vel zit.

Het is dus echt een aanrader, ook als je alleen even jezelf een verwen moment gunt of wel wat ontspanning kunt gebruiken… ik ga zeker de andere massages ook nog eens proberen.

Lieve Mariël, dankjewel en je ziet me vaker terug komen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij Praktijk Met Zachte Kracht in Veere, Zeeland.