Opu Huli

Opu Huli: een buikmassage die letterlijk en figuurlijk dingen bij je los kan maken. 

Opu Huli

Volgens de Hawaiiaanse traditie is het masseren van de buik een van de belangrijkste onderdelen van een Lomi Lomi omdat in je buik alles begint. De buik is de plek van je intuïtie. In de buik kunnen daardoor veel spanningen en emoties worden opgeslagen. In de opu (buik/maag) zit volgens de Hawaiiaanse traditie de na’au. Deze bron van intuïtieve kennis, net onder je navel is voor veel Hawaiianen een veel belangrijkere leidraad in het leven dan het intellect (mana’o).

Het gebied rondom de piko waena (navel) representeert onder andere onze verbinding met onze moeder, voorouders en daarmee met de bron van het leven. Een goede buikmassage kan diepe indruk maken. Wanneer er iets in je buik niet in orde is, heeft dat effect op alle aspecten van je welzijn. 

Ook wetenschappers hebben veel onderzoek gedaan naar de verbinding tussen het functioneren van je hersenen en een gezonde buik (spijsvertering). Je darmen worden niet voor niets je tweede hersenen genoemd, wie kent niet de buikpijn voor een examen, onderbuikgevoel of juist “de leuke vlinders in je buik” bij een verliefdheid. Deze impulsen komen vanuit je buik en beïnvloeden je denken en handelen.

Opu Huli is extra bij te boeken in combinatie met een Lomi Lomi.

* In een Lomi Lomi wordt ook altijd de buik gemasseerd. Opu Huli is echter een langere, diepgaande buikmassage. Opu Huli geef ik doorgaans niet in een eerste Lomi Lomi.

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij Praktijk Met Zachte Kracht in Veere, Zeeland.