Minibibliotheek ‘Bij Met Zachte Kracht’

Gepubliceerd op 15 Dec, 2023

Minibibliotheek ‘BIJ MET ZACHTE KRACHT’

‘I think books are like people, in the sense that they’ll turn up in your life when you most need them’  -Emma Thompson-

Ik ben dol op boeken… Je kunt mij oprecht een boekenwurm noemen. Thuis heb ik dan ook in iedere kamer boekenkasten staan: In de woonkamer, keuken, logeerkamer, de gang en op de slaapkamer. (En…uhm, ja…ook nog wat dozen op de zolder)

Vandaag heb ik mijn boekenkasten opgeruimd. En terwijl ik dit aan het doen was kwam ik een schat aan ‘vergeten’ boeken tegen…

Sommige boeken volgeplakt met post-its waar ik aandachtspunten op heb genoteerd, boeken met highlights, ezelsoren, boeken van opleidingen die ik gevolgd heb, boeken over lichaamswerk, boeken over rouw& verlies, boeken over trauma, boeken over therapeutisch werken en ga zo maar even verder.

Terwijl ik aan het opruimen was zat ik te overpeinzen: wat wil ik met al deze kennis & wijsheid? Terug in mijn eigen boekenkasten zetten? Ja, ik wil zeker boeken herlezen en sommige boeken heb ik deels gelezen…dus die pak ik terzijnertijd nog eens op!

Maar eigenlijk lijkt het me mooi om deze kennis te delen en in de praktijk komen geregeld mensen die graag méér achtergrond/kennis willen of gewoon leergierig zijn over bepaalde onderwerpen. Of bijvoorbeeld op zoek zijn naar herkenning, tips & tricks. En zo ontstond er in mijn gedachten minibibliotheek ‘Bij Met Zachte Kracht’
Dus heb ik veel van deze boeken verhuisd naar de praktijkruimte.

Want kennis mag gedeeld worden!

Mocht je, als je in de praktijk bent, interesse hebben in een boek dat je ziet; voel je dan vrij om het te lenen. We maken dan ter plekke een afspraak wanneer je verwacht het boek terug te brengen zodat een volgende persoon hier misschien ook weer wat aan kan hebben. Want ja…delen is helen! Weliswaar werd deze kreet in een iets andere context gedeeld, maar ik vind hem hier eigenlijk ook wel zeer toepasselijk.

Ps . Lang niet alle boeken kan ik kwijt in de praktijk dus ik zal af en toe de boeken omwisselen zodat er weer een ander aanbod is.

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij Praktijk Met Zachte Kracht in Veere, Zeeland.