ALOHA KEKAHI I KEKAHI

Gepubliceerd op 26 Nov, 2023

ALOHA KEKAHI I KEKAHI

 

Aloha kekahi i kekahi betekent onvoorwaardelijk van elkaar en van alle dingen in dit universum houden. Het is de oproep om elkaar lief te hebben…

We worden hiermee herinnerd aan het belang van het consequent demonstreren van aloha aan anderen. Er staat niet dat we soms aloha kekahi i kekahi moeten of wanneer we er zin in hebben of wanneer het ons uitkomt. Het is veeleer de oproep om altijd van elkaar te houden, zelfs op momenten dat het moeilijk is. In plaats van liefde en respect te eisen of onze liefde en mededogen achter te houden totdat het verdiend is, worden we uitgedaagd om de eerste stap te zetten in het delen van onze aloha.

Dit is geen gemakkelijke taak.

Als we eenmaal leren onszelf echt te respecteren kunnen we anderen gaan respecteren en eren, het is vanuit deze plek dat aloha stroomt.

Bij Praktijk Met Zachte Kracht gaat het er in onze gesprekken vaak over dat, onder andere, de Hawaiiaanse  teachings ons vertellen dat er geen af- gescheidenheid bestaat. Dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. We zijn onderdeel van het geheel en alles is Ohana (familie). De teachings stellen iedereen in staat samen te leven, inclusief samenleven met de ‘Natuur’, in lōkahi/eenheid, harmonie en evenwicht. De voorouders begrepen dat dit noodzakelijk was voor onze collectieve overleving, zowel spiritueel, mentaal als fysiek.

Niemand of niets wordt buitengesloten want dat betekent af-gescheidenheid en dat is het tegenovergestelde van Aloha Kekahi I Kekahi.

Bron: Ho’okua’āina & SOHAD/Hālau Pō Me Nani

Foto: Kumu Pa’a Julia Nālani (en ik)

 

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij Praktijk Met Zachte Kracht in Veere, Zeeland.