Lomi Lomi is geen hype..

Gepubliceerd op 28 Jun, 2021

 

Ik hoor steeds vaker in de praktijk dat Lomi Lomi helemaal ‘hip and happening’ is. Lomi Lomi is echter niet nieuw maar is een onderdeel van Traditionele Hawaiiaanse Heling, van een levenswijze en levensfilosofie.

Dit is een pad waarin je je levenslang kunt blijven ontwikkelen. Dit is niet iets wat je je in enkele dagen of weken eigen maakt; het vraagt om toewijding, openstaan, verdiepen, willen leren, respecteren, bescheidenheid, zelfkennis, herhalen, (jezelf) vragen stellen en bovenal beseffen dat je leerling in dit leven blijft…

Als we het over Lomi Lomi hebben gaat het niet om technieken (of toch zeker niet alleen om technieken) of een ‘routine-massage’ . Een lomi lomi is van oudsher qua tijd moeilijk in te plannen, omdat deze ‘zo lang duurt als dat nodig is’. Het gaat samen met een levenshouding/levensfilisofie en een dieper ‘weten’.

Lomilomi gaat ‘het rijk van genezing’ binnen door eerst de fundamenten van het denken te begrijpen en deze kennis vervolgens toe te passen met wijsheid, gebed (Pule) en een onwankelbare kennis van het bestaan ​​van een kracht buiten en hoger dan jezelf.

Het draait niet om degene die de lomi lomi geeft, bescheidenheid in deze is zeker op zijn plaats. De fundamentele spirituele bouwstenen van de kennis en wijsheid zijn doorgegeven door onze voorouders.

Je verdiepen in:

De drie primaire rijken van de geest,

De kracht van Pule (gebed),

De vier hoekstenen van het rijk van de geest,

De 4 pijlers van het weten

is een must (keer op keer) want dit is de basis van waaruit je leeft en werkt.

Op dit moment lees en leer ik veel over deze (prachtige) levensfilosofie, ik volg lessen bij Mana O Kahiko en momenteel volg ik ook een reeks besprekingen/uitleg over het boek Nana I Ke Kumu Helu ‘ Ekolu… want, zo leer ik…je kunt het boek lezen maar om de echt diepere betekenis en wijsheid van dit boek te doorgronden is toelichting en uitleg van een Hawaiiaanse Kumu (in dit geval Kumu Pa’a Lawrence Aki) nodig

Ik blijf leren, ontdekken en besef mij steeds méér en méér dat bescheidenheid op zijn plaats is…  Dat het tijd, toewijding en overgave vraagt.

Lomi Lomi is sacred, not secret….

Honour it!

(Bron: deels Kumu Pa’a Kawika Foster www.manaokahiko.com)

 

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij Praktijk Met Zachte Kracht in Veere, Zeeland.